Vilassar de Mar .tv La televisió per Internet
El reproductor s'esta carregant...
Cultura i Festes 09/09/2011

XXXIX es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Acte inaugural amb l'actuació de tots els grups més l'esbart d'Arenys de Munt acompanyat per la cobla Bisbal Jove - a Calella, L'envelat, ADIFOLK

Esbart dansaire del centre moral d'Arenys de Munt

L'Esbart Dansaire del Centre Moral d'Arenys de Munt no és un nouvingut al món de la dansa popular i tradicional dels Països Catalans: format el 1977, porta trenta anys d'activitat amb l'objectiu de recollir, conservar i difondre el patrimoni etnocoreogràfic propi, a més de treballar també arranjaments i coreografies de nova creació a partir de peces tradicionals que avalen la seva trajectòria artística.

Ballet Balafon

Balafon, en africà, és un instrument de música tradicional que sembla un xilòfon i que emet un so harmoniós i suau.

L'antic director del ballet nacional de Togo, el coreògraf Georges Latey Molevi Lawson, va fundar aquest grup artístic l'any 1981. El ballet vol ser una representació del folklore, de la moral i dels costums del país. El seu espectacle es basa en diferents balls provinents de la bruixeria i de l'estat de trànsit, acompanyats pels ritmes incessants dels tambors. El so i el cos dels artistes descriuen un missatge de pau, amor, tolerància i amistat entre les persones.

Ha actuat en esdeveniments nacionals i fora del seu país ha participat en diversos festivals de folklore amb gran èxit.

Compañía de danza Orkéseos

El mestre Raúl Ayala Mora va fundar aquesta companyia l'any 1985, com a part d'un programa de participació comunitària i cultural a Fontibón, localitat pertanyent a Bogotà. Des de llavors, fa més de vint-i-cinc anys que es dediquen, amb un treball pedagògic, a formar joves i grans en la dansa folklòrica.

La Compañía de danza Orkéseos forma part de ROCÍN (xarxa nacional i internacional del Viceministeri de la Infància i la Joventut), i ha participat en dues Trobades Nacionals que han rebut el suport de la UNESCO i HAZ PAZ. Les seves més de 300 actuacions en l'àmbit nacional i internacional són la millor carta de presentació d'aquest grup que ha merescut el reconeixement com una de les millors companyies de dansa de Colòmbia.

Conjunt folklòric «KFT»

La República d'Indonèsia, al sud-est asiàtic, és l'arxipèlag estat de més grandària. A l'illa de Java, la més poblada del món, hi ha la capital (Jakarta), d'on prové el conjunt folklòric KFT, que és el grup de la Universitat de Ciències Socials i Polítiques.

A Indonèsia hi ha una gran diversitat ètnica i religiosa, i manté nombroses tradicions culturals gràcies a les seves danses i a la música. La més famosa és la del gamelan, un conjunt d'instruments de percussió.
Aquest grup posseeix un gamelan, format per vuit músics, que té molts instruments típics.

Acadèmia nacional de ballet "Mika Mitrović – Jarac"

Sota la direcció artística de Srboljub Ninkovic, l'acadèmia nacional de ballet Mika Mitrović - Jarac interpreta danses inspirades en composicions ètniques que mostren el patrimoni cultural del poble serbi. Amb un repertori emocionant, els seus ballarins, cantants i músics han guanyat fama en molts racons d'Europa. Vestits exòtics i acolorits, basats en els originals, intrigants melodies i ritmes complexos complementen les actuacions d'aquests artistes.

La companyia original es va fundar l'any 1947 com una part de l'associació d'Art i Cultura de la Facultat de Medicina de la Universitat de Belgrad. Des d'aleshores, milers d'estudiants n'han format part, tot i que durant uns anys va desaparèixer a causa de la guerra. com ara metal•lòfons, xilòfons, tambors i gongs, als quals s'afegeixen les flautes de bambú i les veus dels cantants.

Font d'informació: http://www.adifolk.cat/jif.php

Videos

Propietat Intelectual: Si alguna persona se sent ofesa pel contingut publicat en aquest web, pot adreçar-se a llavaneres@icatm.net

Altres webs:

www.vilassardemar.tv - La Televisió per Internet de Vilassar de Mar

Col·labora amb nosaltres, portan's els teus video i fotos sobre Sant Andreu de Llavaneres i nosaltres el publicarem. Els pots enviar a llavaneres@icatm.net

Contingut: © Lugoca i iCatMedia.net, 2010 | Programació i disseny web: © iCatMedia.net, 2010